Förklaring av klädkoden

Det är alltid trixigt med bröllop när det kommer till klädkoder och liknande. Det hade inte jag heller koll på innan det var dags för oss att gifta oss. Vi har valt klädkoden kavaj då det är den minst strikta av koderna. Varför har man då en klädkod överhuvudtaget? Det är helt enkelt för att underlätta för gästerna. Ingen brukar vill komma alldeles själv i frack eller jeans och t-shirt om de övriga har kostym exempelvis.

Kavaj
För männen innebär klädkoden kavaj att man har en hel kostym som kan vara både mörk eller ljus. Skjortan bör vara ljus tillsammans med en slips. Helt enkelt en vanlig kostym som de flesta har hemma.

För kvinnor innebär koden en klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och omkring knälång. Det finns helt enkelt mycket att välja på. När det kommer till färgval finns det mycket skrock och konstiga regler som egentligen inte har någon som helst grund. Det enda man bör undvika en helvit klänning för att inte blandas ihop med bruden, annars är det fritt fram enligt oss.

Exempelvis är det helt okej med klänningar i svart och rött, vitt med mönster eller liknande. Man behöver inte heller matcha våra bröllopsfärger när det kommer till kläderna.



Foto: Marinadesign.se





Kommentarer ♥
Postat av: jennie -failsafe-

min erfarenhet av "kavaj" är att folk klär sig lite hur som helst... vihar satt "mörk kostym" men är rädd att det kan avskräcka folk. vi tänkte att de flesta har en mörk kostym hemma och många tjejer har ju idag lite snyggare klänningar så. och så blir det tydligare att vi vill att folk ska klä upp sig.

2012-04-20 @ 07:03:18
URL: http://failsafe.blogg.se/
Postat av: Sandra | Weddingbells

Jennie:

Det kan jag tänka mig. Det är inte lätt att hålla koll på sådana koder. Snacka om förvirrande då man skriver kavaj och egentligen menar kostym :)



Håller med att de flesta har en mörk kostym hemma så jag tror inte att ni avskräcker någon.

2012-04-23 @ 20:04:57
URL: http://weddingbells.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: